Een van de belangrijkste vragen die u zich moet stellen bij het uitzoeken van een nieuwe radiator is: welke levert het meeste rendement op? Oftewel: welke radiator levert zo voordelig mogelijk de gewilde energie/temperatuur, tegen een zo laag mogelijke prijs. Wanneer u namelijk een radiator aanschaft die heel voordelig was, maar niet geschikt is voor de ruimte, bent u op de lange termijn alsnog duurder uit. Het rendement van een radiator kunt u dan ook vooraf meten en bepalen.

 

Rendement radiator berekenen

Om het rendement van een radiator te berekenen, moet u wel de rekenmachine erbij pakken. Allereerst moet de inhoud van de ruimte waar de radiator geplaatst wordt, worden berekend. Vervolgens moet u bepalen wat de gewenste temperatuur van de ruimte is. Dit ligt standaard tussen de 18 en 22 graden. Hoe hoger de temperatuur, hoe sterker de radiator moet zijn in vermogen. Als u bijvoorbeeld een radiator in de badkamer wilt plaatsen waar ook regelmatig een handdoek overheen wordt gelegd, moet de radiator meer vermogen hebben om de warmte alsnog de ruimte in te krijgen. U kunt met onze online tool het vermogen berekenen dat uw radiator dient te hebben, maar u kunt dit ook zelf gaan uitrekenen. 

 

Beste rendement radiator uitzoeken

Om uiteindelijk te komen tot de radiator die bij u past, moet duidelijk zijn waar de radiator technisch gezien aan moet voldoen. Wanneer die eisen duidelijk zijn, kan er worden gekeken naar bijzaken, zoals de kleur en het ontwerp. Tegenwoordig wordt er steeds vaker uitgeweken naar designradiatoren, dus ook daarin is het aanbod enorm. Wilt u ook een radiator met hoog rendement? Maak dan een afspraak in onze showroom en laat u informeren over alle soorten en maten van RadiatorKopen.nl. Heeft u vragen over welke radiator het beste rendement voor u heeft? Neem dan gerust contact op en we helpen u graag persoonlijk verder!