Radiator schoonmaken: met deze stappen uw radiator zo stofvrij!

 

Radiatoren trekken vaak stof aan. Dit beïnvloedt de werking van de radiator vanwege de stofdeeltjes die zich achter, onder en in de radiator verzamelen. Het schoonmaken van uw radiator scheelt dus veel geld en draagt positief bij aan de werking van uw radiator. Hieronder leest u de 5 stappen om uw radiator stofvrij te maken.

 

De stappen voor een radiator schoonmaken

 

Stap 1: Zet als allereerst uw radiator uit voordat u begint met schoonmaken. Zodra de radiator volledig afgekoeld is, kunt u beginnen met schoonmaken. Een koude radiator is makkelijke schoon te maken en is het daarnaast uiteraard ook veiliger.

 

Stap 2: Maak de radiator schoon met een vochtig doekje en reinigingsmiddel of een vochtige microvezeldoek. Hierna droogt u de radiator met een zachte doek. Schoonmaken met een schuursponsje of schuurmiddel kunnen krassen veroorzaken.

 

Stap 3: De speciale radiator reinigingsspray is bedoeld voor de hardnekkige vlekken die u met een normaal reinigingsmiddel niet kunt verwijderen. Bij het radiator schoonmaken is het verstandig om een handdoek onder uw radiator te plaatsen. Zo voorkomt u dat er vlekken op de vloer ontstaan.

 

Stap 4: De radiator stofvrij maken. Zuig met een stofzuigerslang de radiator schoon en gebruik voor de plekken die wat moeilijker te bereiken zijn een speciaal hulpstuk van de stofzuiger. Hiermee kunt u bij alle hoekjes en kieren komen.

 

Stap 5: Radiator stof verwijderen is soms lastiger als het tussen de verwarmingselementen zit. Wikkel daarom dus een droge stofdoek om een lang, dun stok om een lang stok bijvoorbeeld waarmee je de stof kunt verwijderen. Vang vervolgens het stof op met een stofzuiger aan de onderkant.