Tijd voor de grote schoonmaak. Dus ook weer tijd om de verwarming stofvrij te maken. Een lastig en vaak vervelend klus, vooral door de vorm van veel radiatoren. Deze vorm zorgt ervoor dat er zich stof verzamelt op plekken die vaak lastig te bereiken zijn. Denk hierbij aan achter, onder of zelfs in de radiator. RadiatorKopen.nl helpt je hiermee. Wij leggen je precies uit  hoe je jouw radiator stofvrij kan maken zonder dat dit bijzonder vervelend wordt.

 

Een radiator stofvrij maken, moet dat?

Natuurlijk moet niets, maar het is wel verstandig om dit te doen. Een verwarming met veel stof brengt namelijk nogal wat nadelen met zich mee. Een radiator kan hierdoor soms zelf een kamer minder verwarmen. Door de stofdeeltjes kan de radiator minder goed de warmte afgeven waardoor de ruimte minder goed en minder snel wordt opgewarmd. 

 

Verder zorgt deze mindere werking vaak voor meer stookkosten om het gewenste resultaat te behalen. Zonde dus. Daarnaast oogt een stoffige radiator natuurlijk nogal vies. Een schone verwarming draagt dus bij aan een lagere energierekening, het milieu en een fris en schoon ogende leefomgeving. 

 

Tips hoe je jouw radiator stofvrij kan maken

Geen nood! RadiatorKopen.nl helpt je. Met onderstaande tips is jouw verwarming binnen de kortste keren weer stofvrij:

  • Radiator uitzetten. Zet je thermostaat voordat u gaat schoonmaken omlaag. Een koude verwarming kunt u eenvoudiger schoon maken zonder jezelf te verbranden.
  • Maak gebruik van een stofzuiger. Hiermee haal gemakkelijk een groot gedeelte van het stof weg. De verschillende opzetstukken kan je gebruiken om bij lastige, smalle stukken te komen. Daarnaast voorkom je hiermee beschadigingen aan de radiator.
  • Neem de verwarming af met een vochtige doek. Maak daarna de radiator droog met een doek. Maak geen gebruik van een schuurspons. Hiermee kan je de radiator beschadigen. 
  • Schoonmaken tussen de verwarmingselementen. Dit is een lastige plek om stofvrij te maken. Een oude panty biedt de oplossing. Plaats de panty tussen de radiator. Beweeg de panty heen en weer, zodat de panty statisch begint te worden. Hierdoor kleeft al het stof aan de panty. Geen panty bij de hand? Maak gebruik van speciale radiator ontstoffer. De ontstoffer is gemaakt van flexibel materiaal zodat je eenvoudig tussen de kieren kan schoonmaken.