Iedereen is er wel eens aan toe, de huiskamer, slaapkamer of badkamer een lekker fris kleurtje geven of de muren weer mooi witten. Of je bent net verhuisd en wil een frisse, nieuwe start maken. Natuurlijk mag je radiator dan niet achterblijven. Bij RadiatorKopen.nl zit je goed, als specialist op het gebied van radiatoren leggen wij je precies uit hoe je een radiator moet verven.

Misschien denk je nu, “dat lukt mij toch wel mee gewoon een pot verf, een roller en wat kwasten?”. Helaas zit dit net wat anders in elkaar, omdat gewone verf vrij snel gaat verkleuren. Dit komt doordat gewone verf niet hittebestendig is. Kortom, een radiator verven met gewone verf geeft, zeker op de lange termijn, niet het gewenste resultaat. Wij hebben de beste tips voor het verven van een radiator dan ook voor je op een rijtje.

De voorbereidingen voor het schilderen van een radiator

Voor je begint met het verven van een radiator dek je de vloer af met afdekfolie en plak je cv-leidingen en thermostaat- en radiatorkranen af. Vervolgens maak je de radiator goed schoon. Dit doe je met water, aangevuld met ammonia. Mocht er roest aanwezig zijn, dan moet je deze plekken eerst verwijderen en vervolgens de plekken behandelen met metaalprimer. De laatste stappen van je voorbereidingen zijn het licht opschuren van de radiator en deze nogmaals schoonmaken.

De radiator verven

Nu je de nodige voorbereidingen hebt getroffen is het tijd om je radiator te verven. Het meest ideaal is om dit te doen met radiatorlak of een hittebestendige water gedragen verf. Dit zorgt ervoor dat de verkleuring minder snel optreed. Een tip van de expert: schilder de radiator twee keer voor het meest optimale resultaat. Ook is het mogelijk om de radiatorbuizen mee te verven, deze hoef je dan niet af te plakken. Gebruik hiervoor dezelfde verf of latexverf. Voor het verven van een radiator kan je gewoon een roller of kwast gebruiken. Voor de buizen is een kwast aan te raden.

Oude radiator verven of vervangen

Misschien twijfel je nog of je jouw oude radiator gaat verven of dat je deze toch wil vervangen? Als radiatoren te oud zijn, dan kan je deze het beste laten vervangen. Bij RadiatorKopen.nl bieden we een ruim assortiment van voordelige en effectieve radiatoren. De kosten die je maakt met het verven van een radiator zijn namelijk op de lange termijn hoger dan die van het vervangen. Daarnaast zijn nieuwere radiatoren vaak ook een stuk efficiënter in werking. Twijfelt u nog? Neem dan contact op met één van onze experts voor een passend advies.