Het vervangen van een radiator kan verschillende redenen hebben. De meest voorkomende redenen zijn: omwisselen voor een zuiniger model, een nieuwer en hipper model dat beter bij het interieur past, of het wisselen voor een model waarbij de leidingen mooier weggewerkt kunnen worden. In vrijwel alle gevallen hoeft een radiator dus niet per se vervangen te worden, maar is het altijd om een optische reden. De slijtage van een radiator is namelijk ontzettend laag, waardoor het vrijwel niet voorkomt dat een radiator om die reden vervangen moet worden. Vaker is het zo dat een radiator minder goed in het interieur is komen te passen en hij vervangen wordt voor een designradiator. Met name de laatste 10 jaar is dit heel populair wegens de industriële trend in woningen. Anderzijds kan het zo zijn dat een nieuwe radiator zuiniger is en daardoor beter voor het milieu en de portemonnee. Een goede reden voor velen om de radiator te laten vervangen.

 

Radiator vervangen; wat zijn de kosten?

Voordat de radiator van de muur kan worden geplukt, moet er wel een nieuwe klaarstaan. De prijzen van radiatoren kunnen aanzienlijk verschillen en dat zit hem vaak in het design en het verbruik. Hoe luxer de afwerking, hoe hoger de prijs ligt. Het is dan ook belangrijk u van tevoren goed te laten inlichten over de verschillende soorten en om te weten wat u precies nodig heeft. Zo kunt u vast bepalen naar welk type radiator u moet gaan zoeken.

 

Kan ik de radiator laten vervangen?

Uiteraard kunt u de vervanging van de radiator uitbesteden. Wij raden het zelfs aan om dit aan professionals over te laten, om te voorkomen dat leidingen niet goed worden aangesloten. Wilt u ook graag een radiator vervangen om welke reden dan ook? Wij nodigen u vooraf graag uit bij ons om de verschillende opties door te nemen en een plan van aanpak te maken. Neem gerust contact op en we helpen u graag verder!