Welke radiator geeft de meeste warmte af?

Welke radiator geeft de meeste warmte af? Een belangrijke vraag die u natuurlijk graag beantwoord ziet voordat u overgaat tot het aanschaffen van een radiator. U zult zich namelijk afvragen: welke radiator heb ik nodig in mijn woning? Wij leggen u daarom graag uit welke radiator te kiezen voor uw specifieke situatie.

 

Welke radiator geeft de meeste warmte af? Welke factoren spelen mee?

Welke radiator geeft de meeste warmte af? De warmteafgifte van een radiator wordt bepaald door het type radiator, de oppervlakte en de soort radiator.

 

Radiator types

Het radiator type geeft aan hoeveel panelen en convectoren de radiator heeft. Meer panelen en convectoren betekent een hoger vermogen en dus meer warmte. Bij Radiatorkopen.nl kunt u horizontale paneelradiatoren in de types 21, 22, en 33 bestellen. Het eerste nummer geeft het aantal panelen aan en het tweede nummer het aantal convectoren. Type 21 heeft dus 2 panelen en 1 convector. Onze verticale radiatoren hebben allemaal type 20 en zijn dus niet voorzien van convectoren.

 

De oppervlakte

Voor alle radiatoren geldt dat hoe groter de oppervlakte is, des te groter de warmteafgifte is. Dit komt doordat er simpelweg meer warm water in de radiator opgeslagen kan worden. Voor grotere woningen en kamers kunt u daarom ook het beste een grotere radiator kiezen.

 

 Verschillende soorten radiatoren

Radiatorkopen.nl biedt u meerdere soorten radiatoren aan. U kunt bij ons kiezen uit horizontale paneelradiatoren, verticale en handdoekradiatoren. De horizontale radiatoren kunnen hierbij ook in een designuitvoering worden besteld. Met een vlakke of gestreepte voorplaat. De reguliere horizontale paneelradiatoren geven de meeste warmte af per oppervlakte. Verticale- en handdoekradiatoren zijn echter vaak mooier en handiger qua plaatsing en gebruik.

 

Welke radiator kopen?

Om de vraag te beantwoorden: wat voor radiatoren heb ik nodig? Kunt u het beste eerst bepalen waar u de radiator wilt plaatsen en welke eisen u stelt aan de vorm. Verticale en handdoekradiatoren geven immers een zeer mooie uitstraling. Als tweede kunt u het benodigde vermogen (wattage) berekenen met onze wattage calculator. Hieruit kunt u bepalen hoe groot en welk vermogen uw radiator dient te hebben voor uw kamer. Vervolgens kunt u de prijzen gaan vergelijken en kiezen voor de radiator die het beste past bij uw wensen. Onze medewerkers staan daarbij altijd klaar om u te assisteren. Via onze chatservice kunt u direct met ons in contact komen, maar u kunt ook bellen naar 085-130 1650.