Een warmtepomp kan gebruikt worden in plaats van de cv-ketel, maar de installatie is iets complexer. U kunt echter in bepaalde situaties uw huidige radiatoren behouden. Maar wat is zo’n warmtepomp nu eigenlijk? Eigenlijk werkt een warmtepomp volgens hetzelfde principe als een koelkast, maar dan andersom. Een koelkast koelt namelijk door warmte uit de producten die erin staan te trekken. Een warmtepomp haalt energie uit de lucht, de bodem of het grondwater en door middel van condenseren, expanderen, verdampen en comprimeren, zet het toestel deze energie om in de gewenste temperatuur voor de ruimte of woning. Het enige wat hiervoor wordt gebruikt is een minimale hoeveelheid stroom om de pomp te laten draaien. 

 

Welke radiatoren zijn geschikt voor een warmtepomp?

De warmtepomp is een enorm energiezuinig alternatief voor een cv-ketel. Zeker op de lange termijn scheelt dit in de portemonnee, maar het is ook veel minder belastend voor het milieu. Gezien de grote crisis van de laatste jaren over de opwarming van de aarde, is het zeer interessant om te kijken naar een warmtepomp. Leeft u altijd redelijk zuinig met lage stookkosten? Dan nodigen we u graag eens uit in de showroom om zich te laten inlichten over de verschillende mogelijkheden. Niet alle radiatoren zijn geschikt, maar ook niet voor iedere woning is het weggelegd. Wij nemen daarom graag de tijd dit persoonlijk met u door te nemen.

 

De radiator warmtepomp voor een energiezuinig leven

Als u graag milieubewust leeft, is het goed om eens te kijken naar de mogelijkheid van een warmtepomp in plaats van een cv-ketel. Bij RadiatorKopen.nl weten we precies waar we naar moeten kijken en hoe we u kunnen voorzien van het beste advies. Neem gerust contact op met een van onze specialisten, of maak een afspraak in de showroom en laat u persoonlijk toelichten over alle mogelijkheden. We kijken ernaar uit onze passie te mogen delen!