Een radiator in de badkamer

Steeds meer mensen willen een goede radiator in hun badkamer hebben. Vroeger werden deze verwarmingen enkel gebruikt om de badkamer te verwarmen. Tegenwoordig worden de radiatoren in een badkamer ook gebruikt om handdoeken te drogen. Helaas zijn niet alle radiatoren geschikt voor een badkamer. Standaard radiatoren zijn namelijk niet bestendig tegen vochtige ruimtes. Het vinden van een goede radiator voor je badkamer kan nogal een lastige klus zijn. Want welke radiator is geschikt voor badkamers? Als expert legt RadiatorKopen.nl het je graag uit!

 

Speciale radiatoren in de badkamer

Een radiator in de badkamer krijgt veel vocht te verduren. Om die reden worden er dan ook andere eisen gesteld dan aan verwarmingen voor in de woonkamer. Wist je dat de garantie van je radiator kan vervallen wanneer je een standaard verwarming in een vochtige ruimte, zoals een badkamer, plaatst? Een standaard radiator is namelijk niet bestendig tegen vochtigheid. 

Welke radiator kan je dan wel in je badkamer plaatsen? Deze speciale radiatoren, ook wel handdoekradiatoren genoemd, krijgen een behandeling tegen het roesten. De verwarmingen zijn gemaakt van aluminium of roestvrij staal (RVS). Vervolgens worden ze ook nog eens behandeld met een speciale coating. Hierdoor zijn de radiator geschikt voor vochtige ruimtes.

 

Welke radiator is geschikt voor je badkamer

Welke radiator badkamer geschikt is voor je badkamer is afhankelijk van je badkamer. De grootte van je badkamer en de ruimte die je tot je beschikking hebt, spelen een belangrijke rol. Je wilt namelijk wel een verwarming die voldoende vermogen beschikt om je badkamer te kunnen verwarmen. Daarnaast zijn de plek en de beschikbare ruimte in je badkamer ook belangrijke aspecten waar je rekening mee dient te houden. 

 

Doordat de meeste badkamers weinig plek hebben, wordt er vaak gekozen voor een verticale handdoekradiator. Deze radiatoren zijn ruimtebesparend, kunnen meerdere handdoeken drogen en geven veel warmte af. Benieuwd welke radiator in jouw badkamer past? Neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer over badkamerradiatoren.