Radiatoren komen in veel vormen en soorten voor. Waarschijnlijk denk je nu dan ook, “welke radiator heb ik nodig?” Deze vraag is zo gek nog niet als je ziet hoeveel verschillende modellen er in de markt zijn. Of het nou badkamerradiatoren, paneelradiatoren of handdoekradiatoren zijn, door de bomen zie je het bos niet meer en je wilt graag een geschikte radiator aanschaffen. RadiatorKopen.nl helpt je graag met het selecteren van de juiste radiator.

 

Welke radiator heb ik nodig als ik weinig ruimte ter beschikking heb

Welke radiator je uiteindelijk zal gaan kiezen, is afhankelijk van de ruimte die je ter beschikking hebt. Mocht je weinig ruimte kiezen, kan je kiezen voor een verticale verwarming. Deze verticale radiatoren zijn smal en hoog waardoor ze vrijwel overal in het huis kunnen worden geplaatst. Deze radiatoren zijn ideaal voor in de hal of in de badkamer. Maar ook als je de radiator in de keuken of woonkamer wilt plaatsen, kan je kiezen voor een verticale radiator. 

 

Welke radiator heb ik nodig in vochtige ruimtes

Niet alle radiatoren zijn geschikt voor vochtige ruimtes. Toch wil je ook in vochtige ruimtes een aangename temperatuur creëren. De standaard radiatoren zullen snel gaan roesten in vochtige omgevingen. Het is dan ook van belang om te kiezen voor een roestvrijstalen verwarming. Deze verwarming zal ondanks de vochtigheid niet gaan roesten.

 

Wil je na het douchen een lekkere warme handdoek gebruiken? Kies dan voor een handdoekradiator. Door de een extra coating, zijn deze verwarmingen optimaal beschermd tegen de vochtigheid. Vochtige handdoeken kunnen eenvoudig worden opgehangen, zodat ze meteen kunnen drogen. 

 

Welke radiator moet ik kiezen

Welke radiator je uiteindelijk nodig hebt, is afhankelijk van je huis. Elke woning heeft weer zijn eigen uitdagingen. Zo moet je een radiator kiezen die goed bij het interieur past en moet er worden gekeken naar de plek waar de radiator wordt geplaatst. Wat ook belangrijk is, is het vermogen. Je wilt immers wel dat er voldoende warmte wordt geproduceerd om de ruimte te kunnen verwarmen. Hoeveel vermogen je radiator nodig heeft, kan je eenvoudig berekenen via onze wattagecalculator.