Voetventielen

Aanbieding voor radiatoren bannerAanbieding voor radiatoren banner

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Heeft u voetventielen nodig voor uw radiatoren?

Wij bieden een ruim assortiment. Voetventielen dienen als afsluiter in de retouraansluiting van de radiator. Een voetventiel heeft geen knop, zoals je bij andere afsluiters soms ziet. Men noemt het voetventiel ook wel het onderblok van de radiator. Ze maken het aftappen van de radiator gemakkelijk mogelijk. Hierdoor hoeft niet de gehele installatie afgetapt te worden. Wat de functie ideaal maakt wanneer er onderhoud gepleegd moet worden aan uw radiator. Door het gebruik van een voetventiel gaat er geen extra water verloren en wordt er slechts een klein deel afgetapt. Dit scheelt erg veel wanneer de radiator opnieuw gevuld moet worden. Soms kunnen voetventielen gebruikt worden als volumestroom van de radiator in te regelen, dit is echter wel vakwerk. Laat dit daarom door een specialist doen. Wij bieden bij RadiatorKopen.nl een ruim assortiment aan voetventielen! Denk aan een voetventiel voor de radiator, CV of voor de vloerverwarming.

Waar wordt een voetventiel geplaatst bij een radiator?

Wanneer we het hebben over een reguliere radiator kunnen we gemakkelijk aangeven waar een voetventiel zich bevindt. Een voetventiel wordt geplaatst tussen twee delen. Aan een radiator zit een aanvoerleiding bevestigd met water, maar ook een thermostaatkraan waarmee de warmte geregeld kan worden. De afvoerleiding wordt herleid naar de centrale verwarming of naar de radiator zelf. Het voetventiel zit bevestigd aan de afvoerleiding op de radiator.

Welke soorten voetventielen zijn er?

Als het gaat om voetventielen kunnen we een aantal diverse soorten benoemen. Het voetventiel op een radiator is bekend, maar er zijn ook voetventielen voor CV-ketels en voor vloerverwarming zodat er op de juiste manier ingeregeld kan worden. We gaan de diverse soorten even bespreken.

Voetventiel voor de radiator

Dit voetventiel is het best bekend. Het bestaat uit een 1-pijps- of 2-pijpsblok en wordt aangesloten tussen de afvoerleiding en een thermostaatkraan op de radiator. Het voetventiel dient in principe als waterstop.

Voetventiel voor CV-ketels

Bij CV-ketels zitten voetventielen in de leiding. In het geval van een CV meestal in het retourstuk bevestigd. Het is niet nodig om hier een knop aan toe te voegen, want het voetventiel staat altijd in dezelfde stand. Een voetventiel is geen afsluitdop of aftapstuk, dit wordt soms door elkaar gehaald. De voetventielen van een CV worden meestal gebruikt om waterzijdig in te kunnen regelen.

Voetventiel voor vloerverwarming

Een goed werkend voetventiel is van belang bij vloerverwarming. Het begrip vloerverwarming komt steeds vaker voor bij nieuwbouwwoningen en is een prettige en efficiënte manier om uw woning te verwarmen. De voetventielen voor vloerverwarming worden bevestigd in de vloerverwarmingsverdeler.

Hoe en wanneer wordt een voetventiel gebruikt bij afkoppeling?

Wanneer u de sleutels heeft gekregen van uw nieuwe woning en het tijd is om te gaan verven of schilderen, kan een radiator nog wel eens goed in de weg zitten. Of is de radiator aan vervanging toe? Dan is het tijd om de radiator af te koppelen! Bij het afkoppelen van uw radiator komen een aantal zaken om de hoek kijken. Het voetventiel op een radiator heeft meerdere functies. Allereerst moet deze dichtgedraaid worden. Het dichtdraaien van het voetventiel is niet heel ingewikkeld, maar vergt wel wat inzicht. U kunt hiervoor een inbussleutel of schroevendraaier gebruiken. Het plastic kapje dat veelal op de voetventielen bevestigd is kan eraf gehaald worden, waarna u deze dicht kunt draaien. Tevens moet de radiatorkraan dichtgedraaid worden. Een tweede belangrijke functie van het voetventiel is de warmteverdeling. Hij speelt een belangrijke rol tussen alle radiatoren in huis. Wanneer u merkt dat de ene radiator veel meer warmte afgeeft dan de ander kan de oorzaak liggen bij het voetventiel. Deze dienen allen op de juiste stand gezet te worden. Hoe werkt dit dan ten opzichte van uw CV-ketel? Van de radiatoren het dichtst bij de CV-ketel dient u het verst dicht te draaien, degene het verst van de CV-ketel mogen verder opengedraaid staan.

Meer weten over het plaatsen of aandraaien van voetventielen? Neem contact met ons op!

Wij voorzien u graag van gericht advies omtrent het plaatsen en aandraaien van voetventielen voor alle radiatoren. U kunt bij ons terecht voor allerlei materialen en informatie. Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 085 - 130 16 50 of vul ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!