Alu-pers koppelingen (Tap & CV)

Aanbieding voor radiatoren bannerAanbieding voor radiatoren banner

Producten 1-24 van 128

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 128

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Perskoppelingen van RadiatorKopen.nl

Een perskoppeling draagt zorg voor de juiste aansluiting van een leiding. Door gebruik te maken van perskoppelingen kunnen laswerken bijvoorbeeld op lastige plekken vermeden worden. Om ergens bij een plafond of een krappe ruimte te moeten lassen is geen fijn idee. Het is gevaarlijk en niet efficiënt. Daarom zijn perskoppelingen in het leven geroepen. Waar we eerder gebruik maakten van een laskoppeling kunt u nu een perskoppeling inzetten. Deze kan op meerdere plekken aangesloten worden, waaronder bij vloerverwarming, radiator, uw verwarming en CV. Het aansluiten van een persfitting zorgt voor gemak en een goede kwaliteit. Perskoppelingen zijn namelijk 100% lekdicht! Door deze koppelingen te gebruiken wordt installatiewerk op een flexibele manier versneld. Voor het vastzetten van de perskoppeling heeft u een handperstand of accuperstang nodig. Deze zorgen ervoor dat hij optimaal wordt bevestigd.

Diverse soorten perskoppelingen

Voor elk soort leidingvakwerk dient een perskoppeling zich aan. Wij bieden diverse perskoppelingen aan in ons assortiment. Hier kunt u kiezen uit T-vormige perskoppelingen, knievormige en een rechte perskoppeling. Zoals u de vorm waarschijnlijk wel kent, is een T-vormige perskoppeling de meest uitgebreide. Deze verbindt leidingen op drie punten. De knievormige is 90-graden gebogen en kan twee leidingen verbinden. Daarnaast zijn er perskoppelingen die matchen met de CV-leiding, radiator leiding, vloerverwarmingsleiding. Voor elke klus is het zaak een perskoppeling op maat te kopen. Er moet namelijk ook gekeken worden naar het verschil tussen enkele en meerlagenbuizen. Hiervoor zijn verschillende perskoppelingen verkrijgbaar.

De onderdelen die u gebruikt tijdens het persen

Voor het bevestigen van een perskoppeling aan uw CV, radiator, vloerverwarming of verwarmingssysteem heeft u verschillende onderdelen nodig. Een persklem is essentieel om de buis of leiding stevig vast te houden tijdens het persen. Daarnaast is een perstang onmisbaar, verkrijgbaar in manuele en elektrische vorm. Een manuele perstang vereist handmatige druk, terwijl een elektrische variant het proces automatiseert. De keuze hangt af van persoonlijke voorkeur en projectomvang. Het correct gebruik van deze gereedschappen is cruciaal voor een veilige en betrouwbare verbinding, wat de efficiëntie van uw verwarmingssysteem garandeert. Volg altijd nauwkeurig de instructies van de fabrikant en zoek professioneel advies indien nodig. Met de juiste tools en kennis kunt u zelfverzekerd perskoppelingen installeren en uw verwarmingssysteem optimaal laten functioneren.

Het aansluiten van een perskoppeling

  1. Om het aansluiten van een perskoppeling soepel en snel te laten verlopen moeten er een aantal stappen genomen worden. We moeten er vooral bij stilstaan dat het persen van de koppeling erg secuur werk is en dat dit veilig bevestigd moet worden. We laten de volgorde in stappen aan u zien:
  2. Het eerste doel is om alle leidingen/buizen op de gewenste lengte te krijgen. Snijd hiervoor de buizen door met een fijne zaag of een mechanische zaag. Zodra een buis van metaal gemaakt is kan er corrosie ontstaan wanneer deze niet goed gezaagd wordt. Belangrijk is om de buis in een keer in zijn geheel door te snijden.
  3. Zoals bij elk soort zaag of snijwerk is het zaak om de uiteinden van leidingen bij te schuren. Dit kan door bijvoorbeeld een ontbramer te gebruiken die elektrisch of manueel werkt. Om zowel aan de binnenkant en de buitenkant de eventuele bramen (scherpe randen) te verwijderen. Waarom? Er komt namelijk nog een O-ring over de leiding heen en deze kan anders beschadigd raken.
  4. Bepaal de insteekdiepte! Door een markering op de leiding aan te brengen kunt u aangeven en bijhouden tot waar de leiding in de perskoppeling gestoken mag worden. Breng de markering zo dicht mogelijk bij de fitting aan.
  5. U kunt de persfitting gaan monteren op de leiding/buis. Dit doet u door de buis richting de perskoppeling te begeleiden tot aan de markering. Tegelijkertijd draait u de leiding lichtjes en duwt deze naar binnen. Waarom lichtjes? Het kan schadelijk zijn om te hard te duwen omdat de O-ring beschadigd kan raken.
  6. Wanneer alles goed bevestigd is kunt u de perskoppeling gaan ‘persen’. Om fouten te vermijden is het essentieel om de persbek juist te bevestigen aan de fitting. Al het persgereedschap moet juist gepositioneerd zijn op de koppeling. Het persen moet in één beweging gedaan worden om waterdichtheid te garanderen.

Wilt u meer informatie over perskoppelingen voor uw CV, radiator of verwarming? Bel ons!

Als u binnenkort een klus in huis heeft en vragen heeft over perskoppelingen, biedt RadiatorKopen.nl deskundig advies op maat. U kunt ons bereiken via verschillende kanalen. Liever persoonlijk contact? Bel ons op 085 - 130 16 50. Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u advies te geven.

Ook kunt u ons contactformulier op de website invullen. Hier kunt u uw vragen stellen en specifieke details over uw project delen. We streven ernaar zo snel mogelijk te reageren en u te voorzien van de nodige informatie.

Wilt u direct antwoord? Gebruik dan onze chatfunctie op de website. Onze medewerkers staan klaar om u te helpen en vragen direct te beantwoorden.