Wat is en hoe werkt een lage temperatuur radiator?
Een reguliere radiator heeft een centrale verwarming waarbij de temperatuur van het water tot wel 80 graden kan oplopen. Bij een lage temperatuurverwarming is dit maar 55 graden. Hierdoor is er minder gas nodig om op te warmen en is het ook nog eens goed voor het milieu. Een lage temperatuurverwarming wordt dan ook steeds populairder in het kader van bezuinigingen en duurzame oplossingen. Het biedt echter nog meer voordelen. Zo wordt de warmte geleidelijk verspreid en heeft u tevens een gezondere lucht door de minder sterke luchtstromen.
Lage temperatuur radiatoren voor warmtepomp
Een lage temperatuur radiator wordt regelmatig gecombineerd met een warmtepomp. Zo is het namelijk mogelijk om gasvrij te leven en de cv-ketel te vervangen. Het installeren van deze constructie is echter wel iets complexer door verschillende factoren. Zo moeten alle onderdelen bij elkaar passen en is het afstellen van de juiste temperatuur niet zo gemakkelijk als met een thermostaatkraan. Het voordeel is echter wel dat als de temperatuur eenmaal goed staat, deze vaak niet hoeft te worden aangepast. Zeker wanneer u een goed geïsoleerd huis heeft blijft de warmte uitstekend hangen en hoeft u niet extra te stoken. Win-win voor zowel de portemonnee als het milieu!
Een lage temperatuur radiator voor minimale milieubelasting
De afgelopen jaren is het al veel in opspraak gekomen. Het energieverbruik moet omlaag om de planeet te sparen. Met het aanpassen van de radiatoren en het vervangen van de cv-ketel kunt u uw steentje hieraan bijdragen. Er zijn talloze opties en daarom is het verstandig een vakkundige u te laten adviseren over de mogelijkheden. Laat u inspireren en ga met een nieuw plan van aanpak aan de slag met uw woning. Wilt u graag weten wat u kunt doen om energiezuiniger te leven? Neem gerust contact op en we helpen u graag verder!