Toebehoren

Aanbieding voor radiatoren bannerAanbieding voor radiatoren banner

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Radiator toebehoren heb je nodig om een radiator te installeren

Als u van plan bent om een nieuwe radiator te installeren is het zeker verstandig om ons assortiment in radiator toebehoren te bekijken. Wij bieden een ruim assortiment aan toebehoren die gebruikt kunnen worden bij het monteren en demonteren van een radiator. Of wanneer u van plan bent uw radiator te ontluchten of bij te vullen. Een radiator kent vele soorten toebehoren en misschien wel de meeste van alle bouwproducten die u in huis heeft. Denkt u aan radiatorkranen, thermo-manometers, ontluchtingskranen, handknoppen, voetventielen en nog veel meer. Het is daarom handig om al deze toebehoren even goed uit te lichten zodat u een duidelijk overzicht krijgt van welke benodigdheden u moet aanschaffen.

Welke radiator toebehoren zijn er en waarvoor dienen ze?

Het plaatsen en installeren of het verwijderen van een radiator kan een hele klus zijn. Het is in dat geval zaak om het juiste toebehoren te gebruiken om specifiek werk te verrichten. Tevens is het plaatsen of verwijderen van een radiator en zijn toebehoren veelal specialistisch werk. Sommigen kunnen dit natuurlijk zelf vanwege enige kennis, toch is het handig er een specialist bij te vragen. Wel is het goed om erbij te vermelden dat het verplaatsen van een radiator veelal niet mogelijk is om alleen te doen, ga hier in ieder geval met twee personen mee aan de slag. Wij geven graag meer informatie over de bekendste soorten toebehoren van een radiator.

  • Een voetventiel (onderblok): Dit is het verbindingsstuk tussen de thermostaatkraan en de afsluitleiding. Het zorgt ervoor dat er water afgetapt kan worden zonder dat er een hoop water verloren gaat. Op deze manier hoeft de radiator niet in zijn geheel afgetapt te worden.
  • Radiatorkraan: Met deze kraan kan de warmtetoevoer handmatig geregeld worden. Zonder dit toebehoren functioneert de radiator niet. Mits er een centrale verwarming aanwezig is die dit centraal regelt voor uw gehele woning.
  • Ontluchtingskraan: Door middel van de ontluchtingskraan wordt uw radiator ontlucht. Een erg belangrijk onderdeel. Door dit te doen verdwijnt er lucht uit de radiator en krijgt het weer de gezonde kans om water te verwarmen. Het is meestal een ronde knop waarvan men in de eerste instantie niet van weet waar hij voor dient. Ziet u deze bovenop of aan de zijkant van uw radiator? Dan is dat waarschijnlijk dit toebehoren.
  • Thermo-manometer: Dit toebehoren voor de radiator controleert de temperatuur en de druk van het apparaat. De geïntegreerde meetelementen geven betrouwbare meetresultaten af. Dit is essentieel voor een goed werkend systeem.
  • Handknoppen: Met een handknop of thermostaatknop bedient u de mate van warmteafgifte. Door aan de knop te draaien kunt u dit handmatig instellen. Tegenwoordig zijn sommige radiatoren ook op afstand te bedienen door middel van apps.
  • Knelpuntstuk: Een knelfitting of knelpuntstuk dient als verbindingsstuk tussen twee delen. Dit kunnen diverse delen van de radiator zijn.
  • Vulslang: De vulslang wordt gebruikt om de radiator opnieuw te vullen. U sluit deze aan op de radiator en de andere zijde wordt aangesloten op het watertappunt.
  • Ophangbeugels: Niet te vergeten. De ophangbeugels fungeren bevestigend toebehoren voor uw radiator. U kunt ophangbeugels aan de muur bevestigen waar u vervolgens de radiator aan ophangt.

Met welke toebehoren vervangt u een radiator?

Het vervangen van een radiator vereist een technische blik. De belangrijkste onderdelen die u in huis moet hebben om deze te kunnen vervangen zijn een radiatorzaag, de juiste thermostaatknop, passende voetventielen, knelpuntfittingen op maat, een ontluchtingssleutel en dan zijn de standaard materialen aanwezig. Uiteraard kan het voorkomen dat u meer onderdelen nodig heeft omdat uw radiator soort daarom vraagt. Het kan per radiator verschillen welk toebehoren passend is. Daarom is het verstandig altijd een expert te raadplegen voordat u zelf aan de slag gaat met het demonteren van een radiator. Neem voor meer informatie een kijkje in ons uitgebreide assortiment.

Wilt u meer informatie over radiator toebehoren of heeft u een vraag over installatie?

Heeft u vragen over ons aanbod in radiator toebehoren of wilt u weten hoe u het beste een radiator kunt demonteren? Wij kunnen u ondersteunend advies en gerichte informatie geven. Neem contact op met onze specialisten voor een duidelijk antwoord! U kunt ons bereiken op het telefoonnummer 085 - 130 16 50 of u kunt ons contactformulier invullen. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.